diumenge, 5 d’octubre del 2014

Guia per anar a Urgències per a infants amb TEA

En aquesta entrada no pretenc fer un tractat sobre la millor manera d'anar a urgències amb el nostre fill, amb TEA (Trastorn de l'Espectre Autista), ni encomanar (tot i que sí recomanar) als serveis sanitaris i assistencials què han de fer i com han d'actuar davant la possible assistència mèdica a un infant amb un trastorn d'aquesta mena.

Crec que la meva intenció és més aviat informativa donada la guia que he trobat pululant per l'espai internàutic. En cas d'atendre alumnes amb trastorns de l'espectre autista, sí que resulta interessant pegar un cop d'ull a la secció en què s'indica com preparar al possible pacient. No es tracta més que de familiaritzar a l'alumne amb un dels entorns desconeguts amb què s'haurà d'afrontar al llarg de la seva vida.

En la mesura que el currículum escolar ens ho permeti, crec que seria bo introduir alguns aspectes d'aquesta "presentació" dels serveis sanitaris als nostres alumnes. No només a l'alumnat amb un TEA, sinò a tot el grup-classe ja que, ben segur, compartiran pors per agulles i altres artilugis i compartiran les experiències viscudes per cada un d'ells/elles.

Esper que us resulti interessant i, fins i tot, pràctica: